היכרות עם סוגים שונים של מתכונים היא תנאי לניצול היתרונות השונים של גריל גז.
אז איזה מתכונים הכי כדאי להכניס אל רשימת המועדפים ומה ההבדל ביניהם? הנה כל התשובות
היתרון של גריל גז בא לידי ביטוי בין היתר שנוח וקל להדליק אותו. בגלל שאפשר להדליק מנגל כזה בתוך כמה דקות ספורות, זה אומר שניתן לשלוף מהמקרר חומרי גלם שונים ולהתנסות במתכונים מקוריים. לאחר מכן, אפשר גם לסגור את הגריל בלחיצת כפתור ולהמשיך בשגרת החיים של המשפחה.
אז איך מפיקים מהגריל את כל היתרונות עם הערך המוסף? הנה 5 הצעות למתכונים מגניבים שאותם שווה לנסות:
-
סטייק סינטה
אחת לתקופה מסוימת כדאי לרענן את התפריט ואת קולקציית הבשר עם סטייק סינטה. ספציפית על גריל גז, סטייק סינטה יוצא מעולה ומצליח לשמור על העסיסיות שלו. חוץ מזה, כדאי לדעת שסטייק סינטה הוא בעל רמות שומן נמוכות ואפשר להכין אותו על בסיס מתכון מרינדה עם חרדל, סילאן, יין אדום, מלח גס ופלפל שחור.
-
ירקות על הגריל
מעדיפים את האופציה הצמחונית או הטבעונית? בשבילכם המציאו את המתכון של ירקות על הגריל. הצלייה עושה פלאים לירקות ומאפשרת להם להמשיך לשמור על ערך תזונתי גבוה. באמצעות ירקות על הגריל ניתן גם להגיש תוספת לכל ארוחה, או לחשוף את הילדים לטעמים שהם בדרך כלל לא מכירים.
-
עראייס
אחד המתכונים המגניבים ביותר מגיע מהמטבח הערבי ודומה לקבב בפיתה. השם הוא "עראטייס" ובשביל להכין אותו תצטרכו להשיג פיתות חצויות, בשר בקר טחון מנתחי צלעות, שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול, מלח, פלפל וחופן אגוזים. פשוט מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה וממלאים את הפיתות. אז מניחים על האש, צולים משני הצדדים עד להשחמה ומגישים בליווי שמן זית.
-
פאי רועים
מתכון למתקדמים יותר מבוסס על פאי רועים ומאפשר לשדרג את הארוחה הסטנדרטית. כאן צריך להפריד בין שכבת תפוחי אדמה שמכינים לבין שכבת הבשר, אך היתרון של הגריל הוא שמירה על הערכים התזונתיים. בנוסף, פאי רועים מתפקד גם בתור מנה עיקרית וגם בתור תוספת ולכן הוא חוסך לכם זמן.
-
רוסטביף
צלייה נכונה של פרוסות אנטריקוט מאפשרת להשיג רוסטביף ולהשתמש בו לכל אורך השבוע. זה למשל מה שעושים אם רוצים לפנק את המשפחה עם כריכים טעימים גם אחרי שהאירוע של העל-האש נגמר, או בכל מקרה שבו מעוניינים להציע גם לאורחים נקניק משובח תוצרת בית. מבחינת חומרי גלם, הכי חשוב להשקיע בנתח אנטריקוט איכותי במשקל של 2-3 ק"ג ולהוסיף לרשימת הקניות מלח גס, פלפל שחור גרוס וחרדל. בהכנה עצמה, מושחים את הנתח בחרדל, מפזרים מעל מלח ופלפל וצורבים עד לקבלת צבע זהוב.