חטיף הבשר שמוכר לרבים מאתנו כ"חטיף הטיולים" הפך להיות חלק בלתי נפרד מחייהם של רבים. גולשים רבים פנו אלינו בימים האחרונים בבקשה שנמצא עבורם את המתכון המדויק של הביף ג'רקי המוכר. אנחנו לא נשארנו אדישים לבקשה ויצאנו לבדוק את הנושא באופן מעמיק. אנו מזמינים אתכם להישאר אתנו ולגלות איך תוכלו להכין את החטיף האהוב בבית.
קודם כל – תכירו את סוג הבשר שעליכם לבחור
מי מכם שמתכנים להכין בבית את הביף ג'רקי, צריכים לדעת שעליהם לבחור בנתח בשר איכותי במיוחד. אנו ממליצים לגשת אל האיטליז הקרוב לביתכם ולבקש מהקצב את הנתח שיכול להתאים להכנה של חטיף מסוג זה. אם תרצו להיות מדויקים בבקשה שלכם, עליכם לבקש בשר רזה. שכן, בחירה בבשר שומני עשויה לקלקל את החטיף ולשנות את המרקם המיוחד שלו. תהיו בטוחים שבחירה בבשר וויסבראטן או וואסיו יהיו מושלמים בשביל החטיף, אז תוכלו פשוט לרכוש את אחד מהם.
תכינו את הסכינים, זה הזמן לחתוך
הכנה של ביף ג'רקי תצריך מכם שימוש בסכין איכותי במיוחד שמתאים לחיתוך של בשר. אם אין לכם בבית סכין מסוג זה, כדאי שתרכשו אותו במיוחד. לאחר שתעשו זאת, תוכלו לחתוך את חתיכות השומן (אם בחרתם בנתח בשר רזה יחסית, כנראה שלא תהיה לכם הרבה עבודה בשלב זה). כדאי שתדעו שמדובר בשלב שצריך להתבצע על הצד הטוב ביותר, כדי שתוכלו להבטיח שיצא לכם חטיף ביף ג'רקי שדומה למקורי.
זו הדרך הנכונה לחיתוך הבשר
שימו לב – יש לנו טיפ זהב שיקל עליכם בחיתוך: תניחו את הנתח בתוך המקפיא למשך חצי שעה (ולא יותר). שכן, כך יהיה לכם יותר קל לבצע את החיתוך באופן הנכון. לאחר שתוציאו את הבשר מההקפאה, תצטרכו לחתוך אותו באופן מסוים ובהתאם להנחיות שלנו. עליכם להסתכל היטב על נתח הבשר, כדי למצוא את הקווים שהשרירים יוצרים. מדובר בקווים שנקראים בעגה המקצועית "סיבים". אם אתם רוצים שהחטיף ייצא טוב, עליכם לחתוך את הבשר במאונך אל קווים אלה.
זה הזמן להכין את המרינדה
הגעתם אל השלב הסופי והאחרון. במהלכו תצטרכו להכין את המרינדה האגדית של הביף ג'רקי. כדי שזה יקרה, עליכם להכין את המרכיבים הבאים:
- רוטב צ'ילי
- סוכר חום
- רוטב סויה
תערבבו את כל המרכיבים יחד בתוך קערה, תחתכו את רצועות בשר לחתיכות אחידות ולאחר מכן, תכניסו את כל הבשר אל הקערה עם המרינדה. ההמלצה היא להניח את הבשר במרינדה ללילה שלם לפחות. למחרת, תוכלו להניח את רצועות הבקר שלכם על גבי מגבת נייר חד פעמית, כדי לייבש אותם ולהבעיר אותם אל המעשנה.
לסיום
הכנה של ביף ג'רקי בבית זה לא עניין רציני. צריך פשוט לדעת את השלבים והטיפים החיוניים באופן מעמיק. עכשיו, כשאתם מכירים בהם, נותר לכם רק להכין את החטיף ולנו נותר לאחל לכם שיהיה בתיאבון!