כישראלים, כולנו ידועים באהבתנו לעשות "על האש", כשבחירת הבשרים האיכותיים והתוספות השונות המצטרפות לצלייה על הגריל, הופכים לחגיגה של ממש. כדי שאהבה זו תוכל לצעוד יד ביד עם תזונה בריאה ואידיאלית, כדאי שנכיר את סוגי הבשרים שיהפכו את חגיגת הנפנוף לבריאה וטעימה במיוחד
בשר – כל היתרונות הבריאותיים
אחד המאפיינים המשותפים לכולנו הוא האהבה שלנו לאוכל איכותי וטעים, המהווה עבורנו עניין מהותי בכל מפגש חגיגי, חברתי, או משפחתי. בין המאכלים האהובים ובעל המרכיבים התזונתיים ההכרחיים לבניית שרירים, מרכיבי דם, תפקודה התקין של המערכת החיסונית ועוד, נמצא הבשר, הנמצא במרכזם של מרבית האירועים, חברתיים ויוקרתיים כאחד ואף מככב בחג הלאומי שלנו, כשכולם יוצאים לעשות "על האש" ולנפנף במרץ.
למעשה, מה שהופך את הבשר למרכיב תזונתי חשוב בתפריט שלנו הוא היותו מקור לחלבונים, היותו עשיר בוויטמינים מקבוצת ויטמין B ומינרלים מסוג ברזל ואבץ. צריכת בשר בכמות מספקת, מאפשרת לגוף לצרוך ויטמין B12, המסייע ביכולת חשיבה תקינה ומסייע בהפחתת אמניה ועיכובים התפתחותיים אצל ילדים.
מה גורמים תהליכי הבישול והצלייה לבשר?
אמנם לבשר יש יתרונות תזונתיים רבים, אך למעשה, תהליך הבישול ובייחוד הצלייה, הגורמת לשריפת הבשר, גורמים ליצירת חומרים לא רצויים, העלולים אף להזיק לבריאות. כך, צליית הבשר בטמפרטורות גבוהות במיוחד (260 מעלות ומעלה), מגע האש הישיר בבשר, עלולים לגרום ליצירתם של חומרים שונים, המעודדים את התפתחותם של מחלות שונות, העלולות לפגוע בעיקר בכבד ולהביא להאצת תהליכי הזדקנות.
כדי להימנע מתהליכים אלו, מומלץ לצלות את הבשר, ובייחוד את החלקים היותר בריאים בו, כפי שנראה בהמשך, בגריל גז, או מעשנות מיוחדות, כפי שתוכלו למצוא באתר https://www.bbq.co.il.
סוגי בשרים בריאים – על מה כדאי להקפיד?
אך לפני שאתם ממהרים להתייאש מאכילת בשר ו/או לבטל את מפגש "על האש" הבא שתכננתם, ישנם כמה סוגי בשרים טובים לאכילה מבחינה בריאותית, אותם תוכלו לבשל, או לעשות "על האש" מבלי דאגות.
כעיקרון, סוגי הבשר הקיימים מחולקים לשני סוגים עיקריים: בשרים אדומים, בהם נכללים בשר בקר, עגל וכבש ובשרים לבנים, בהם נכללים עוף והודו. בשרים מעובדים ו/או בעלי חומרים משמרים למיניהם, נחשבים לבשרים לא בריאותיים העלולים להביא לנזקים בריאותיים ואף תחלואה קשה.
כך, בבואנו לבחור את הבשר המתאים, שיהיה גם טעים וגם בריא, כדאי שנקפיד על בחירת בשר רזה, כלומר, בשר בעל אחוזי שומן מועטים. בשר בעל כמות שומן רבה, הנקרא "שומן רווי", עלול להאיץ תהליכים הפוגעים בעורקים וכלי הדם.
מהם סוגי הבשר הבריאותיים המומלצים?
בשר בקר, הנחשב לחביב והמועדף על ישראלים חובבי בשר, נחשב לבשר שמן, אך ניתן למצוא בו גם נתחים מבשר אדום רזה, דוגמת נתחים מהחלקים הקדמיים, כמו צלעות, או אנטריקוט, או מהחלקים האחוריים, כמו סינטה ושייטל.
במחלקת הבשרים הלבנים, העופות, תוכלו למצוא את חזה העוף, החלק הפחות שמן מבין חלקי העוף, את הפרגית ואת ההודו.