בדומה לכל טיפול רפואי אחר, גם במהלך טיפול נפשי יכולה להתרחש רשלנות רפואית. המאמר יפרט מה נחשב לרשלנות בטיפול נפשי.
מהם המקרים של רשלנות רפואית בטיפול נפשי?
כל אדם שנזקק לטיפול נפשי פונה לפסיכולוג או פסיכיאטר שעובדים בשיטות שונות ולעיתים אף מתאשפז במוסד למחלות נפש כדי לקבל טיפול אופטימלי לו הוא זקוק. לרשלנות רפואית בתחום זה יכולות להיות סיבות רבות.
למשל, כאשר המטפל אינו משגיח כראוי על חולה עם נטיות אובדניות, אבחון שגוי הנוגע למצב הנפשי של החולה, העברת מידע שגוי בין הרופאים על מצבו הנפשי, אשפוז כפוי ללא בדיקה או ללא סיבה מוצדקת, חוות דעת רפואית ללא בדיקה, טיפול בתרופות פסיכיאטריות שניתנו בצורה לא ראויה או במינון שהביא לנזק ולחילופין חוסר מתן של טיפול תרופתי, הפרת אתיקת הסודיות בין מטפל למטופל ועוד.
מהן הסיבות השכיחות ביותר לרשלנות בטיפול נפשי?
למרות כל הסיבות אותן מנינו ישנן מספר סיבות נפוצות עליהן מטופלים מגישים תביעת רשלנות רפואית. האחת היא אשפוז כפוי בניגוד לנהלים. השנייה היא שהצוות הרפואי במוסד הפסיכיאטרי לא נקט בכל האמצעים על מנת למנוע התאבדות של מטופל, כאשר היה ידוע שיש לו נטיות אובדניות.
השלישית מתייחסת לשילוב של טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי. בהנחה שהמטופל קיבל טיפול תרופתי שיש לו תופעות לוואי אשר הזיקו לו או הטיפול הפסיכולוגי היה קצר למרות שהיה צורך לבצע טיפול לתקופה ארוכה יותר ובשל כך המטופל התאבד.
מה עושים במקרה של רשלנות רפואית בטיפול נפשי?
כדי להגיש תביעה על רשלנות רפואית התהליך מחייב התייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית. עורך הדין צריך להיות אדם מקצועי המומחה בתביעות של רשלנות רפואית עם ניסיון והצלחות מוכחות. הוא צריך לאסוף את ההוכחות וכל המידע על מנת לבנות את התביעה ולבקש את הפיצוי הראוי.
בנוסף, עורך הדין צריך לדאוג לחוות דעת נוספות ממומחים לבריאות הנפש המתמחים בטיפולים הספציפיים שהמטופל צריך כדי להוכיח שהנזק נגרם כתוצאה מטיפול כושל או סיבות אחרות אשר גרמו לרשלנות. בזמן המשפט עורך הדין הוא זה שמייצג את התובע ומשמש לו כפה. הוא יסביר למה המטפל הנפשי שגה וכיצד שגיאותיו הביאו למצב שהחמיר. כלומר, הוא ייעזר בחוות הדעת של המומחה כדי להוכיח שכל מטפל היה נוהג אחרת מכפי שנהג המטפל שהתרשל.
ככל שעורך הדין יעמיק ויוכיח את הנזק, כך הפיצוי הכספי יהיה גבוה יותר, אלא אם המטפל יוכיח אחרת. מי שקובע לבסוף את סכום הפיצוי או אם מגיע פיצוי הוא בית המשפט שאותו עורך הדין צריך לשכנע.
לסיכום, להוכיח רשלנות רפואית בכלל ורשלנות בטיפול נפשי בפרט, זו תביעה מורכבת שיש להתייחס אליה במלוא הרצינות, להכיר פסקי דין קודמים ולהיות בטוח שהלקוח יקבל את הפיצוי המגיע לו.