בכל הקשור לטיולים לאירופה, לארצות הברית ולקוטב הצפוני, ההנחיות די ברורות. אירופה לא דורשת ויזות מישראלים, ארצות הברית לא דורשת מאיתנו חיסונים למחלות אקזוטיות בטרם ההגעה וקוטב הצפוני רק רוצה שנתלבש חם חם. אבל מה בנוגע למדינות המזרח הרחוק ואסיה? נכון תמיד תהיתם והרגשתם בלבול בכל ההנחיות ובכל הסידורים בטרם הטיסה? ואם אתם רוצים לעבור כמה מדינות בזמן טיול אחד, מה עושים אז?
לא עוד בלבול, אמרנו כאשר התעוררנו הבוקר. מספיק עם חוסר המידע. לכן, הכנו מדריך מקוצר (בעצם לא כזה קצר) למדינות מזרח הרחוק, שיספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת – האם יש צורך להוציא ויזה לתאילנד והאם חיסונים נחוצים לנו בטרם הנסיעה.
תאילנד
סיפור הויזות לתאילנד מעניין – אתם לא תזדקקו לויזה בשביל להיכנס למדינה, אבל אתם תקבלו אחת ברגע שתגיעו. מבלבל? מעט. ברגע שנוחתים בתאילנד, מקבלים ויזה בתוקף של 30 יום. כל פרק זמן שעולה על 30 ימים ההתחלתיים, מחייב אותכם לדאוג לויזה ארוכה יותר ואת זה תצטרכו תבקש בשגרירות תאילנד.
מה יקרה אם יעברו 30 יום ולא תעזבו את תאילנד בזמן? ובכן, פרט לזה שתשלמו קנס כספי על העיכוב ביציאה, אתם כנראה תסומנו על ידי הרשויות ואנחנו ממליצים לכם בחום שלא להגיע למצב זה.
הודו
הודו, עם כל הישראלים שפוקדים אותה, רוצה שתוציאו ויזה על מנת לבקר בה. האופציות שיעמדו לרשותכם – לקבל ויזה למייל, עם תוקף של 365 יום מהרגע שבו היא אושרה ובזמן הזה, תוכלו להיכנס ולצאת מהודו כרצונכם. חשוב בכל זאת לשים לב לעניין, שאין לשהות במדינה, תקופת זמן רצופה שעולה על 90 יום.
האופציה השנייה היא ויזה תיירותית, שמאפשרת לכם לצאת ולהיכנס להודו כאוות נפשכם. הקטע? אותה לא תוכלו לקבל למייל ותצטרכו לגשם פיזית למשרד שהוכשר לטפל בעניין.
נפאל
בשביל לנסוע ולראות את נפאל, לא תצטרכו להוציא ויזה מראש, אבל כן יהיה צורך להנפיק אחת ברגע שתגיעו. ישנן ויזות שונות מבחינת התוקף, בין 15 ל – 90 יום מהרגע ההגעה וכמובן שהעלות משתנה בהתאם. האם יש אופציה להאריך? כן והחדשות הטובות הן שלא תצטרכו לצאת מהמדינה בשביל זה.
יפן
איזה כיף, אתם לא תצטרכו לשבור את הראש מראש (כן, אנחנו מודעים לחלוטין למשחק מילים שיצא לנו פה) בשביל להוציא ויזה, שכן ויזה מקבלים ברגע שמגיעים. איפה הקאץ'? ברור שהוא יגיע. פקיד הנפקת הויזות אחראי להחליט לאיזו תקופה להנפיק לכם את הויזה.
הסיבה? יפנים מתייחסים בחשדנות יתרה למי שנכנס למדינה שלהם וחוששים משוהים בלתי חוקיים. בגלל זה כנראה יעבירו אותכם תשאול רציני בקשר לסיבות הגעתכם ליעד ותוכניותכם לביקור.
לאוס
גם כאן, אין צורך לדאוג מראש וניתן לקבל את הויזה ברגע שמגיעים. הויזה שתקבלו, תהיה בתוקף של 30 יום ותוכלו לבקש להאריכה. ממליצים לכם מאוד לא להגיע למצב שבו נשארתם במדינה, כאשר הויזה שלכם כבר לא בתוקף, דבר שעלול לסבך אותכם, בנוסף לקנס שתצטרכו לשלם.
מיאנמר
נכון שהיא והמדינה הקודמת ברשימה הן שכנות, אך ההנחיות שונות לחלוטין. בשביל לבקר במיאנמר, תצטרכו ויזה ויש צורך להוציא אותה מראש. ויזה שתקבלו, אחרי שתנפיקו אותה באינטרנט או בשגרירות, תהיה תקפה לסך הכל 28 יום מהרגע שתגיעו.
וייטנאם
תצטרכו להצטייד בויזה מבעוד מועד. ישנן 2 אפשרויות, להוציא אחת דרך האינטרנט או להוציא אחת דרך השגרירות. שימו לב שבמקרה הראשון זה מתאפשר רק אם אתם מגיעים ליעד בטיסה ישירה.
חיסונים
אי אפשר לסכם את נושא הויזות, מבלי להגיד כמה מילים על ענין החיסונים. בשום פנים ואופן לא כדאי לדלג על עניין החיסונים, במחשבה של "לי זה לא יקרה" ו"אהיה סופר זהיר". יש המון דברים שלא תלויים בנו ומספיק עקיצת יתוש אחת בשביל לחטוף מלריה.
פרט ל"חבילה" הכללית של חיסונים לטסים למזרח הרחוק, יכולים להתווסף לעניין חיסונים סטנדרטיים, תלוי בהתפרצות מחלה כזו או אחרת ביעד נסיעתכם. מומלץ לבדוק בפנקס החיסונים שלכם, האם חסר לכם חיסון בסיסי כלשהו. את החיסונים ניגשים לעשות בלשכת הבריאות שנותנת את השירות ואם אתם בעלי ביטוח בריאות מעל הביטוח הבסיסי, קופות החולים מסבסדות את העניין.